28

Kujanpää Markku

kujanpaa_markku.jpg atk-insinööri
kaupunginvaltuuston 2. vpj

Könönpelto

markku.kujanpaa(at)pp4.inet.fi
040 844 5024

Kristilliset arvot kantavat

Olen 62-vuotias atk-insinööri. Vaimoni lisäksi perheeseen kuuluu kaksi omissa kodeissaan asuvaa aikuista tytärtä. Olen ollut KD:n toiminnassa ja valtuutettuna vuodesta 1993 lähtien. Koin vielä mielenkiintoa ja innokkuutta vaikuttaa varkautelaisten hyvinvoinnin puolesta.

Tällä hetkellä Varkauden merkittävin ongelma on työttömyyden korkea taso. Asukasmäärän vuosittainen lähes 200 asukkaan vähenemä vaikuttaa alentavasti verotuloihin. Tästä johtuen Varkauden on tulevaisuudessa erittäin haasteellista järjestää tehokkaat peruspalvelut kaikille niitä tarvitseville.

Haluan vaikuttaa vanhusten hoivapalveluiden sekä terveyspalveluiden edelleen kehittämiseen ja yrittäjäystävällisen elinkeinopolitiikan tehostamiseen. Mielestäni on myös välttämätön saada käytäntöön syrjäytymisen ehkäisemiseksi nuorten yhteiskuntatakuu: opiskelu- tai työpaikan turvaaminen jokaiselle alle 30-vuotiaalle nuorelle.

Henkistä vireyttä ja fyysistä kuntoa hankin seurakuntatyön ja monipuolisen liikunnan avulla. Rankan päivän jälkeen on hyvä rentoutua joko klassista musiikkia kuunnellen tai ajankohtaisia tv-ohjelmia seuraten.  Luen myös paljon, viimeisin lukemani kirja on ”Armo kadoksissa?”. Suosikkiruokaani ovat paistetut muikut. Elämäni mottona on:  Kristilliset arvot kestävät ja kantavat.