Miltä varkautelainen KD-ihminen näyttää?


KD Varkaudessa olemme todenneet, että me olemme tavallisia ihmisiä, emme enkeleitä. Me olemme työttömiä, työläisiä, toimihenkilöitä, opiskelijoita, yrittäjiä, eläkeläisiä. Tämän huomaat selkeästi, kun tutustut meihin vähänkin paremmin.

Varkauden KD:ssä meille riittää, että voit olla samaa mieltä KD:n periaateohjelman ajatuksista. Olet tervetullut kasvavaan joukkoomme!

KD Varkaudessa ei kysytä, kuinka paljon uskot Jumalaan, vaikka hyvänä asiana sitä pidämme. Meille jokaisen uskonnollinen vakaumus on hänen oma asiansa. KD Varkaudessa emme ota kantaa teologisiin kysymyksiin.

Olemme omaksuneet aatteemme ja politiikan teon pohjaksi ikiaikaiset arvot, jotka nousevat kristinuskosta. Näitä ovat poliitikan teossa mm. rehellisyys, totuudellisuus, avoimuus ja heikomman puolella oleminen.

KD on laatinut lukuisia ohjelmia yhteiskunnan eri alueilta. Niiden yksityiskohdista meillä voi olla eriäviä kantoja. Se on pikemminkin hyvä yllyke syventävälle keskustelulle.

Miltä KD-ihminen siis näyttää? Tuollaisia aatteita hän tunnustaa, mutta millaisia vaatteita hän käyttää?

KD-ihmiselle oranssiväri on numero yksi. Oranssi on vanhastaan ollut vaihtoehdon tuojien väri, protestanttien väri. Siksipä nykyisin Hollannin jalkapallojoukkue käyttää oransseja peliasuja.

Värikartassamme toinen tärkeä väri on sininen. Olemme suomalaisuuden ystäviä. Ei-sosialisteja, joiden sosiaalipolitiikka on joskus sangen vasemmistolaista.

Tästä voit siis päätellä, että vaatteista et voi tunnistaa ihmistä KD-läiseksi, mutta kampanjoissamme näkyy paljon oranssia ja sinistä.